Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Sχέσεis & fίλoi...

Με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στη καθημερινότητά μου και αφιερώνοντας ακόμα λιγότερο στις προσωπικές μου σχέσεις έφτασα στο σημείο να αναρρωτιέμαι για πολλά... (song) Αν μία κάποια οποιαδήποτε σχέση έχει κενά σημεία, π.χ. διαφορετικές προτιμήσεις cinema ή διαφορετικές προτιμήσεις διακοπών ή διαφορετικές προτιμήσεις στο κρεβάτι, μπορεί μία επιπλέον σχέση να τα καλύψει? Η μία σχέση μπορεί να είναι φιλική και η δεύτερη ερωτική, ή αντίστροφα, ή και οι δύο να είναι απ'την ίδια όψη. Αυτό που με απασχολέι κυρίως είναι τι γίνεται όταν μία φιλική σχέση με ένα αγόρι πάει να καλύψει τα κενά της ερωτικής σχέσης με ένα αγόρι.
Μοιάζει σίγουρα τρομακτικό και φυσικά ποτέ δεν θα υπάρξει ασφάλεια, ωστόσο αν τα πράγμαμτα είναι ξεκάθαρα μεταξύ των δύο μπορεί να υπάρξει πραγματική ετεροφυλόφιλη φιλία?
Ένας φίλος μου κάποτε μου είχε πει (Α.Δ.): "Ο άντρας και η γυναίκα σαν διαφορετικά φύλα έχουν και πρέπει να έχουν, μία κάποια, έστω υποτυπώδη, έλξη για να μπορούνα να συνυπάρχουν.
Τώρα αν ο άντρας -Αλέκος- και η γυναίκα -Γωγώ- σαν προσωπικότητες πλεον και χαρακτήρες μετατρέψουν την έλξη αυτή  και την διατηρήσουν φιλική ελέγχοντάς την ή αν την επιλέξουν ερωτική είναι θέμα των δύο ανθρώπων. Η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών αφορά τη δύναμη του χαρακτήρα τους, και όχι τις δυνατότητες της φύσης."
Θέλω πολύ να συμφωνήσω με τα όσα μου είχε πει.
Ωστόσο όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν αλλάζουν εύκολα άποψη πάνω στο θέμα... Μία φιλία μπορεί να καλύψει αντίστοιχα κενά που αφήνει μία ερωτική σχέση, όταν έρχεται όμως σε ένα φίλο τότε η ερωτική σχέση ταράζεται... Εδώ προκύπτουν δύο (περίπου) ερωτήματα.
1> Οι φιλίες, υπάρχουν για να μας καλύπτουν όσα δεν μπορούν οι ερωτικές σχέσεις? Άρα οι παράνομοι έρωτες προκύπτουν, όταν οι φιλίες δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από τη σχέση? και 2> μπορεί ποτέ μία ερωτική σχέση να μας καλύψει απόλυτα αν δεν υπάρχει καμία άλλη σχέση πέρα από αυτή? ή με άλλα λόγια, αν δεν έχεις φίλους περιμένεις όλα να τα καλύψει η σχέση (?) και όταν έχεις, οι φίλοι καταλήγουν σαν υποκατάστατο της σχέσης?

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνάρτησή σου,είναι κάτι που το έχω ζήσει...
    {Ο συγκεκριμένος υπήρξε αυτό που λέμε κολλητός-αυτοκόλλητος για 2 μιση χρόνια ,και μετέπειτα ήρθε ο έρωτας αυτό το πλασματάκι που πετάει βέλη οπου να 'ναι.Τώρα πλέον ούτε καν φίλοι δεν είμαστε..., αλλά το θέμα της συνάρτησης δεν είναι ακριβώς αυτό...}
    Το να υπάρχει μια φιλία ανάμεσα σε ανδρα και γυναίκα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο,στην προκείμενη φάση θα συμφωνήσω κι εγώ με το φίλο σου όσον αφορά όμως το σε τι καλύπτει η κάθε μια σχέση πιστεύω το εξής : και η ερωτική σχεση σαφώς και χρειάζεται αλλα πολύ περισσότερο χρειαζόμαστε τους φίλους..καμία όμως δεν μπορεί να καλύψει τα κενά της άλλης...σχεδον! :-)
    Τι εννοώ;! Μπορεί να είσαι με έναν άνθρωπο αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο να νιώθεις μόνος εκει μπορεί μια φιλία να σε σώσει,να καλύψει αυτό το κενό, δύσκολα όμως γίνεται το αντίστροφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή